Omladinski šampioni Srbije FK Čukarički iščekuje žreb u Nionu i počinje novu sezonu

11 Aug

Omladinska i kadetska liga Srbije u fudbalu od 13. avgusta počinje novu takmičarsku sezenu u kojoj igraju po 30 kola, 17 u prvom delu sezone i 13 u drugom.

Omladinski tim FK Čukarički gostuje na prvoj utakmici 13. avgusta od 13 časova Radničkom iz Pirota, a raspored svih utakmica možete pročitati na sledećem linku:

http://www.fss.rs/index.php?id=553

Omladinski tim FK Čukarički ostvario je u sezoni 2015/2016 istorijski rezultat osvajanjem prvog mesta na domaćem prvenstvu. Time je generacija momaka rodjenih 1997. i 1998. godine ispisala jednu od lepših stranica u novijoj istoriji kluba sa Banovog brda. Zahvaljujući njima u našem klubu se sa nestrpljenjem iščekuje žreb za 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se održava 30. avgusta u Nionu, kada će biti poznat i termin odigravanja prvog kola.

Naši omladinci od ove sedmice treniraju na Banovom brdu pošto su se vratili sa desetodnevnih priprema na Tari. Šef stručnog štaba omladinske ekipe Čukaričkog Mihajlo Jurasović kaže da je i dalje primarni cilj ekipe koju vodi stvaranje igrača koji će, kako je pojasnio, u perspektivi biti nosioci igre u prvom timu Čukaričkog. "Cilj je stvaranje igrača koji neće biti samo odredjeni šraf u igri prvog tima već njeni nosioci. Naravno, bitan je rezultat, ali je pre svega bitno da ga ostvarimo kroz igru koja će omogućiti najtalentovanijim igračima da se dignu na viši nivo i opravdaju očekivanja svih u klubu. Spremni smo za nastavak prvenstva. Nismo želeli da u prelaznom roku dovodimo veći broj igrača već smo se opredelili da maksimalno iskoristimo potencijale igrača koje posedujemo", rekao je Jurasović za zvanični sajt kluba.

Čukarički je osvojio domaće omladinsko prvenstvo pošto je u poslednjoj utakmici pobedio Crvenu zvezdu u gostima rezultatom 3:1. Na prvom mestu je sa osvojena 64 boda, posle 30 odigranih utakmica u kojima je ostvario 20 pobeda, šest nerešenih rezultata i u četiri meča je poražen. Omladinska ekipa sa Banovog brda minule sezone postigla je ukupno 72 gola u prvenstvenim utakmicama, a primila 30 pogodaka.

U ekipi su igrači - golmani: Petar Ćulibrk, Đorđe Petrović, odbrana: Sava Radić, Luka Zorić, Seid Preljević, Maksim Andreevič, Đođre Šošević, Stefan Veličković, Stefan Ilić, Danilo Sujić, Branko Bajić, vezni red: Zehrudin Mehmedović, Nemanja Milojević, Aleksandar Đorđević, Bratislav Petrović, Marko Kilibarda, Marko Lazić i napad: Marko Šarić, Filip Đurović, Marko Ilić, Luka Ristivojević. Pored Jurasovića, tu su i pomoćni trener omladinskog tima Pavle Delibašić, trener golmana Dejan Maksić i fizioterapeuti Nemanja Lunić i Nemanja Podunavac.

Kadeti Čukaričkog su minulu sezonu završili na petom mestu, a u prvoj utakmici u novoj sezoni za dva dana od 14 časova sastaju se u Nišu sa Radničkim. Evo njihovog rasporeda takmičenja

http://www.fss.rs/index.php?id=555

Šef stručnog štaba kadetske ekipe Čukaričkog je Veličko Kaplanović, pomoćni trener je Saša Kljajić i trener golmana Miljan Vesić. Igrači su - golmani: Luka Radotić, Mihajlo Karadžić, odbrana: Igor Mitrović, Nenad Ilić, Vasilije Bakić, Miloš Radičanin, Veljko Đorđević, vezni red: Marko Stanković, Andrija Fratrović, Uroš Vukićević, Luka Maksimović, Miloš Petrović, Nikola Terzić, Nemanja Koštić, Miodrag Simonović, Đorđe Milošević, Novak Ivanović napad: Luka Marković, Bojica Nikčević, Milutin Vidosavljević, Ivan Markov, Vanja Marković.